• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Directorul CIA, lui Basescu: SIE si SRI sunt remarcabile, foarte apreciate in Statele Unite

Directorul CIA, lui Basescu: "SIE si SRI sunt remarcabile, foarte apreciate in Statele Unite"

Directoul CIA, John O. Brennan, a declarat, in intrevederea cu presedintele Traian Basescu, ca serviciile romanesti de informatii, SIE si SRI, sunt "cu adevarat remarcabile" si sunt apreciate in Statele Unite.

Oficialul CIA a aratat ca a fost ultima oara in Bucuresti in urma cu 13-14 ani, cand era abia la inceput parteneriatul intre serviciile din cele doua tari, in prezent aliate in NATO, potrivit Mediafax.

"Fata de ultima mea vizita, cand eram la inceput, am remarcat efortul care a fost depus impreuna, profesionalismul, priceperea, determinarea, motivatia, integritatea si curajul ofiterilor de informatii romani. Atat SIE cat si SRI sunt cu adevarat remarcabile si noi apreciem acest lucru", a afirmat Brennan, la inceputul intrevederii oficiale de la Palatul Cotroceni, potrivit imaginilor puse la dispozitie de Administratia Prezidentiala.
 
La randul sau, presedintele Traian Basescu a afirmat ca Romania are ca obiectiv politic principal consolidarea relatiilor cu SUA. "Chiar daca uneori, cum este cazul Kosovo, nu avem aceleasi puncte de vedere cu SUA, aceasta nu pune sub semnul intrebarii determinarea noastra sa consolidam relatiile cu Statele Unite", a afirmat seful statului. El si-a mai exprimat aprecierea si pentru cresterea si stimularea investitiilor din SUA in Romania dupa incheierea in 2001 a Declaratiei privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI.
 
La intalnirea de la Palatul Cotroceni au fost prezenti si directorul SRI, George Maior, directorul SIE, Teodor Melescanu, precum si insarcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher.
 
Si premierul Victor Ponta s-a intalnit, marti, cu directorul Central Intelligence Agency (CIA), John O. Brennan, cei doi discutand despre cooperarea dintre cele doua state, in cadrul parteneriatului strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, informeaza Executivul. Aceasta intalnire a fost organizata la la Palatul Victoria.

18 iunie 2013 16:41
Modifică setările cookies