• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cristian Cioaca a fost eliberat, in urma unei decizii a Curtii de Apel Pitesti. Decizia nu este definitiva

Cristian Cioaca a fost eliberat, in urma unei decizii a Curtii de Apel Pitesti. Decizia nu este definitiva

UPDATE: Fostul politist Cristian Cioaca, condamnat la 22 de ani de inchisoare pentru uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu, decizie care nu este insa definitiva, a fost eliberat in cursul serii de vineri, dupa ce un complet de divergenta al Curtii de Apel Pitesti i-a admis cererea de ridicare a arestului preventiv, informeaza Mediafax.

Cei doi magistrati de la Curtea de Apel Pitesti care joi au judecat contestatia lui Cioaca fata de masura arestului preventiv nu au ajuns la o decizie, astfel incat vineri un complet de divergenta format din trei judecatori a judecat cererea acestuia.
Astfel, Cristian Cioaca a fost adus din nou dus, vineri dupa-amiaza, de la Penitenciarul Colibasi la Curtea de Apel Pitesti, iar completul de divergenta a decis revocarea masurii arestului preventiv in cazul lui Cioaca.
 
Decizia Curtii de Apel Pitesti este executorie, in baza noilor prevederi in materie penala.

Cristian Cioaca se afla in arest preventiv din 5 decembrie 2012, iar la sfarsitul lui ianuarie 2013 el a fost transferat la Penitenciarul Colibasi.
 
Cioaca a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru omor calificat si profanare de morminte, el fiind acuzat ca si-a ucis sotia, avocata Elodia Ghinescu, in august 2007.
 
In 2 iulie, Cioaca a fost condamnat de Tribunalul Arges la 21 de ani de inchisoare pentru omor calificat si la doi ani de inchisoare pentru profanare de morminte, urmand sa execute, daca decizia ramane definitiva, 22 de ani de detentie. Sentinta instantei de fond a fost atacata cu apel de toate partile implicate, respectiv de Cristian Cioaca, de mama si fratele Elodiei Ghinescu, in calitate de parti civile in dosar, si de procurori.
 
Fostul politist a mai fost obligat, prin sentinta Tribunalului Arges, sa plateasca suma de 135.000 de lei cheltuieli judiciare catre stat si echivalentul a 100.000 de euro cu titlu de daune morale fiului sau minor Patrick, in calitate de parte vatamata. De asemenea, familia Ghinescu ar urma sa primeasca daune morale de 100.000 de euro, in timp ce fratele Elodiei, Robert Ghinescu, 50.000 de euro.
 
Procurorii au aratat in rechizitoriul trimis instantei ca, in noaptea de 29 spre 30 august 2007, "pe fondul unor relatii conflictuale preexistente legate de un iminent divort generat de presupusele relatii extraconjugale ale sotilor, in timp ce se aflau in dormitorul matrimonial, discutiile au degenerat, context in care Cristian Cioaca i-a aplicat sotiei sale, Elodia Ghinescu, multiple lovituri, soldate cu decesul acesteia".
 
Ulterior, Cioaca a dus trupul sotiei sale in cada baii principale, unde l-a depesat pentru a-l putea ascunde mai usor, potrivit procurorilor.
 
"Folosind o geanta de voiaj de dimensiuni mari, pe care victima o cumparase in timpul vacantei in Dubai, precum si perdeaua de dus din baia aferenta dormitorului (aceasta din urma fiind menita a impiedica eventualele scurgeri de sange), inculpatul Cioaca Constantin Cristian a transportat fragmentele de cadavru in portbagajul autoturismului si le-a ascuns intr-un loc necunoscut. S-a constat si lipsa unor obiecte, precum: un cutit cu lungimea de 25-30 cm, doua prosoape, geanta de voiaj si perdeaua de dus", au notat procurorii in rechizitoriu.
 
Anchetatorii au precizat ca in noaptea in care ar fi ucis-o pe Elodia Ghinescu, copilul minor al celor doi se afla in apartament.
 
Elodia Marilena Ghinescu a disparut de acasa la sfarsitul lunii august 2007, insa Cristian Cioaca, atunci politist la Politia din Arges, a anuntat disparitia acesteia abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei lui.
 
Anchetatorii au luat in calcul, din primele momente, varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. Mai mult, in septembrie 2007, dupa doua saptamani de la disparitie, anchetatorii au gasit intr-o rapa haine avand pete cu sangele Elodiei. In octombrie 2007, intr-o rapa langa Rasnov au fost gasite uniforma de politist a lui Cioaca, alte obiecte ale acestuia si ale Elodiei.

14 februarie 2014 19:50
Modifică setările cookies