• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CRIZA in Ucraina. 38 de militanti prorusi si-au pierdut viata in Odesa. Rusia sustine ca si-a pierdut influenta in Ucraina

CRIZA in Ucraina. 38 de militanti prorusi si-au pierdut viata in Odesa. Rusia sustine ca si-a pierdut influenta in Ucraina

UPDATE Vineri, 2 mai, a fost o zi sangeroasa in Ucraina. Cel putin 38 de persoane si-au pierdut viata in orasul Odessa, in timpul confruntarilor dintre separatistii prorusi si cei care sustin unitatea tarii. Continua asaltul asupra Slaviansk-ului.

Rusia "a pierdut influenta" asupra militantilor prorusi din Ucraina, afirma Kremlinul, subliniind ca organizarea scrutinului prezidential ar fi "absurda" date fiind violentele actuale, informeaza AFP.
 
"Organizarea alegerilor prezidentiale pe 25 mai ar fi absurda, in contextul intensificarii violentelor", a declarat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Presedintiei Rusiei. "Rusia nu stie ce pozitie sa aiba fata de situatia din Ucraina. Moscova a pierdut influenta asupra comunitatilor rusofone din Ucraina si nu mai poate convinge militantii sa predea armele", a subliniat Peskov.
 
Cinci locuitori ai regiunii separatiste moldovene Transnistria se numara printre cele 38 de persoane decedate în incendiul produs sambata seara in Casa Sindicatelor din Odesa, anunta Politia regionala, citata de site-ul agentiei Itar-Tass.
 

3 mai 2014 12:05
Modifică setările cookies