• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Condamnarea lui Vintu la 2 ani de inchisoare pentru favorizarea lui Popa, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti

Condamnarea lui Vintu la 2 ani de inchisoare pentru favorizarea lui Popa, mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti

Curtea de Apel Bucuresti a respins, joi, toate apelurile formulate in dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu de favorizare a lui Nicolae Popa, astfel ca omul de afaceri ramane cu condamnarea de doi ani cu executare dispusa de Tribunalul Bucuresti, hotararea putand fi atacata cu recurs la instanta suprema, potrivit Mediafax.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a finalizat in 23 mai dezbaterile in acest dosar si a anuntat atunci ca va lua o decizie in 6 iunie.
 
La 6 iunie, instanta a amanat pentru 20 iunie pronuntarea unei sentinte in cazul apelurilor facute de Sorin Ovidiu Vintu, Octavian Turcan si Alexandru Stoian impotriva deciziei Tribunalului Bucuresti prin care acestia au fost condamnati la pedepse cu inchisoarea, cu executare sau cu suspendare, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.
 
La ultimul termen de judecata al apelului, avocatii au cerut achitarea celor trei sau casarea deciziei Tribunalului Bucuresti si trimiterea dosarului la Judecatoria Buftea pentru rejudecare.

Sorin Ovidiu Vintu a aratat in fata instantei ca acest dosar a fost instrumentat "total neprofesionist" si ca exista informatii incomplete, unele provenind chiar de la SRI. In acest context, Vintu a declarat ca vorbea foarte mult cu Nicolae Popa la telefon, caruia ii spunea "Viorel" si ca de mai multe ori a incercat sa-l convinga sa revina in tara pentru redeschiderea dosarelor in care a fost judecat si condamnat.
 
Vintu a mai spus ca i-a promis lui Nicolae Popa suportul financiar in acest sens si ca toate aceste discutii s-ar afla la SRI. Vantu a precizat ca SRI ar fi facut interceptari ale acestor discutii prin biroul de protectie, si nu prin mandat obtinut de la judecator, iar aceste interceptari nu au fost depuse la dosar.
 
In 2 octombrie 2012, in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe Sorin Ovidiu Vintu la doi ani de inchisoare cu executare, pe Octavian Turcan la un an de inchisoare cu suspendare si pe Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, la un an si sase luni de inchisoare cu suspendare. Decizia a fost contestata de cei trei si de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.
 
Vintu este judecat si in dosarul privind devalizarea Fondului National de Investitii (FNI), fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

20 iunie 2013 16:53
Modifică setările cookies