• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
CE investigheaza sesizarea facuta de Spania privind reciful artificial din Gibraltar

CE investigheaza sesizarea facuta de Spania privind reciful artificial din Gibraltar

Comisia Europeana a anuntat ca va examina o sesizare facuta de Guvernul spaniol privind instalarea recifului artificial din Gibraltar, aflat la originea intensificarii tensiunilor diplomatice dintre Madrid si Londra, potrivit AFP.

Daca sesizarea se va dovedi intemeiata, exista posibilitatea declansarii procedurii de sanctionare a Marii Britanii, a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei Europene.

Comisia Europeana a decis trimiterea unei echipe de observatori la frontiera dintre Gibraltar si Spania, in contextul in care Londra a cerut o astfel de operatiune. Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, a anuntat, dupa o conversatie cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, ca va accepta misiunea UE.
 
Tensiunile diplomatice dintre Londra si Madrid s-au amplificat la sfarsitul lunii iulie, din cauza unor dispute privind drepturile de pescuit. Autoritatile britanice din Gibraltar au instalat un recif artificial in Golful Algeciras, pentru a bloca incursiunile pescarilor spanioli. In replica, politia spaniola a intensificat controalele la frontiera dintre Gibraltar si Spania.
 
Premierul britanic, David Cameron, l-a sunat pe omologul sau spaniol, Mariano Rajoy, avertizand ca exista "riscul real" al deteriorarii relatiilor bilaterale.

20 august 2013 16:36
Modifică setările cookies