• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Codul galben de inundatii, prelungit pe raurile din judetele Satu Mare, Constanta si Tulcea

Codul galben de inundatii, prelungit pe raurile din judetele Satu Mare, Constanta si Tulcea

Codul galben de inundatii a fost prelungit pana sambata, la ora 9.00, pe raul Crasna, in judetul Satu Mare, si pe raurile din Dobrogea, in judetele Constanta si Tulcea, avertizarea care fusese emisa pentru celelalte bazine hidrografice fiind ridicata vineri.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), se vor mentine nivelurile peste cotele de atentie prin propagare pe cursul inferior al Crasnei si scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din Dobrogea.
 
Astfel, pentru raul Crasna, aval de Domanesti (judetul Satu Mare) si pentru raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea) a fost emisa o noua atentionare hidrologica, valabila de vineri ora 11.00, pana sambata, ora 09.00. Avertizarea cod galben emisa anterior pentru alte bazine hidrografice a fost ridicata, a precizat INHGA.
 
Hidrologii au precizat ca, din cauza gradului de instabilitate, cu precipitatii sub forma de aversa si posibil caracter torential, fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteri rapide de niveluri se pot produce izolat si in alte bazine hidrografice mici din zonele de deal si munte.
 
Rauri din 22 de judete, majoritatea din jumatatea de est a tarii, au fost de joi pana vineri sub cod galben de inundatii. Codul galben a vizat raurile din bazinele hidrografice Tur (judetul Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita-Nasaud), Crasna, Barcau (judetele Salaj, Satu Mare, Bihor), afluentii Oltului superior din judetul Covasna, afluentii Oltului inferior din judetele Gorj, Valcea si Olt, raurile din bazinele hidrografice superioare si mijlocii ale Vedei, Argesului, Dambovitei, Ialomitei, Prahovei si Buzaului (judetele Olt, Teleorman, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau si Covasna), raurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistrita (judetul Suceava), Putna, Ramnicu Sarat (judetele Vrancea si Buzau), Jijia, Barlad (judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Bacau si Vrancea), afluentii Prutului din judetele Vaslui si Galati si raurile din Dobrogea (judetele Constanta si Tulcea).

14 iunie 2013 12:28
Modifică setările cookies