• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
ANM emite noi avertizari cod galben de ploi, valabile pana miercuri dimineata

ANM emite noi avertizari cod galben de ploi, valabile pana miercuri dimineata

Administratia de Meteorologie va emite noi avertizari cod galben de ploi, dintre care una pana marti dimineata in vestul tarii, iar alta de marti pana miercuri dimineata pentru ploi la nivel national, care vor acumula insa doar izolat 50-60 litri.mp, din 14 iunie urmand sa fie ploi nesemnificative.

"Va incepe sa ploua in dupa-amiaza aceasta pana maine dimineata, este prima atentionare, in partea de vest a tarii, iar a doua atentionare va fi de maine dimineata pana miercuri dimineata la ora 9.00 si ploua peste toata Romania din cauza instabilitatii, dar noi dam galben pentru zonele unde sunt suprafete mai mari cu precipitatii. Pe suprafete mari - 20-25 litri pe metru patrat si izolat, 50-60. Maaine, in jurul orei 12.00, va fi emisa a treia atentionare, de miercuri dimineata pana joi seara. Din data de 14, sunt semnale ca vor fi ploi nesemnificative", a anuntat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, in comandamentul pentru situatii de urgenta reunit la Guvern.
 
Conducerea Institutului National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor a anuntat, la randul sau, ca debitul Dunarii la intrarea in tara este in prezent de 8.500 metri cubi pe secunda, peste media lunii iunie, de 6.400 mc/secunda, in conditiile in care viitura a atins la Budapesta, in Ungaria, un maxim de 891 centimeri, autoritatile ungare estimand insa atenuarea situatiei. Institutul apreciaza ca debitul maxim al Dunarii in sectiunea Bazias va fi atins la 16 iunie, de 10.500 mc/secunda, fata de 11.900 mc/secunda in urma cu o luna, cand nu au fost inregistrate probleme deosebite.
 
Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, sa verifice daca autoritatile ungare au nevoie de sprijin din partea Romaniei.

10 iunie 2013 09:49
Modifică setările cookies