• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Chinezii vor sa construiasca un zgarie-nori de 838 de metri in 90 de zile

Chinezii vor sa construiasca un zgarie-nori de 838 de metri in 90 de zile

O companie de constructii din China a facut publice planurile de ridicare, in doar trei luni, a celui mai inalt zgarie-nori din lume, acesta fiind proiectat sa ajunga la 838 de metri, depasind astfel cu zece metri cladirea Burj Khalifa din Dubai, momentan cea mai inalta constructie din lume.

Avand in total 220 de etaje si 838 de metri, "Orasul Cerului/ Sky City" va fi ridicat in Changsha, in sud-estul Chinei, informeaza South West news Service.
 
Va gazdui 17.400 de persoane si va cuprinde, de asemenea, hoteluri, spitale, scoli si spatii pentru birouri, locatarii avand la dispozitie 104 de lifturi de mare viteza pentru deplasare in interior.
 
"Superstructura" inalta de mai mult de 800 de metri va depasi cu zece metri cladirea Burj Khalifa din Dubai, cea mai inalta constructie in prezent.
 
Cel mai impresionant aspect in privinta "Orasului Cerului" este ca designerii - Broad Group - planuiesc sa inceapa si sa termine constructia in doar 90 de zile. Astfel, ritmul de constructie va consta in cinci etaje pe zi, urmand metoda revolutionara a cladirilor prefabricate, conform careia, in vederea economisirii timpului, blocuri sunt construite in afara santierului si apoi asamblate impreuna.
 

25 noiembrie 2012 09:59
Modifică setările cookies