• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cele mai sarace femei din India, convinse sa se sterilizeze pentru 10 dolari

Cele mai sarace femei din India, convinse sa se sterilizeze pentru 10 dolari

Cand vine vorba despre planificare familiala, India traverseaza o sitatie aparte. Guvernul a impus anumite cote si stimulente financiare, asa ca 4,6 milioane de femei au fost sterilizate numai anul trecut, potrivit Bloomberg.

Femeile din India spun ca accepta acest tratament din cauza saraciei extreme cu care se confrunta. Oficialii din sanatate fac vizite la domiciliu si le conving pe acestea ca procestul de sterilizare este cea mai buna alegere. In schimb, li se ofera cate zece dolari, echivalentului unui venit saptamanal in familiile sarace. Vasectomiile, pe de alta parte, reprezinta numai 4% din totalul sterilizarilor.

“Este un indicator al asupririi femeilor din India, despre cum nu pot nici macar sa decida asupra drepturilor reproductive pe care le au. Femeile sunt cea mai usora prada, indiferent ca cei care le cer sa faca asta sunt proprii soti sau oficialii guvernului”, spune Kerry McBroom, directorul organizatiei Human Rights Law Network, cu sediul in New Delhi.
 
Femeile sunt intimidate sa faca operatia, pentru ca alternativa, de a le vorbi despre metodele de contraceptie existente, este mai costisitoare. Acesta reprezinta de fapt planul national de a tine in frau cresterea populatiei, un plan care nu a reusit sa isi atinga nici unul dintre obiective in ultimii 50 de ani. In ritmul actual, populatia Indiei va deveni mai numeroasa decat cea a Chinei pana in 2021.

12 iunie 2013 17:50
Modifică setările cookies