• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Piramidele din Egipt, amenintate cu distrugerea

Piramidele din Egipt, amenintate cu distrugerea

Un lider islamist, care are legaturi cu talibanii, a facut un apel la distrugerea piramidelor si Sfinxului din Egipt, pe care ii considera “idoli pagani”.

Murgan Salem al-Gohary, lider islamist care a fost condamnat de doua ori pentru instigare la violenta, a cerut musulmanilor adepti ai jihadului sa distruga aceste monumente de la Giza, care nu respecta religia musulmana, ce interzice “idolii”.
 
Indemnul lui este criticat de alti lideri musulmani. Seicul Abdel Fattah Moro, vice presedintele partidului Ennahda din Tunisia, spune ca religia lor cere distrugerea idolilor care sunt venerati, insa la piramide si Sfinx nu se roaga nimeni, prin urmare nu are sens distrugerea lor.
 
Piramidele de la Giza au fost construite in timpul dinastiei a IV-a egiptene, in urma cu peste 4.500 de ani. Acestea sunt de fapt mormintele faraonilor Khufu, Kefren si Mikerinos. In apropiere exista si cateva piramide mai micute, construite pentru mormintele familiei regale. Egiptologii cred ca si Sfinxul a fost construit de faraonul Kefren.
 
Considerate una din cele 7 minuni ale lumii antice, piramidele au fost incluse in patrimoniul UNESCO si sunt cele mai vizitate oboective turistice din Egipt.

16 noiembrie 2012 06:00
Modifică setările cookies