• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 6 morti intr-un atac comis impotriva unui tren de pasageri in Pakistan

Cel putin 6 morti intr-un atac comis impotriva unui tren de pasageri in Pakistan

Cel putin sase persoane au fost ucise si alte 20 ranite, luni, dupa explozia unei bombe la trecerea unui tren de pasageri in provincia pakistaneza instabila Balucistan (sud-vest), au anuntat oficialii locali, citati de AFP.

"A fost un atentat cu bomba, tinta a fost un tren de pasageri. Cel putin sase persoane au murit si alte 17 au fost ranite", a declarat pentru AFP ministrul de Interne din aceasta regiune destabilizata de o rebeliune locala si atacuri ale insurgentilor talibani.
 
Bomba a explodat la trecerea trenului Jaffar Express in apropierea unei gari din districtul local Naseer Abad, au anuntat autoritatile. Aceasta linie feroviara face legatura intre Rawalpindi si Quetta, capitala Balucistanului.
 
Potrivit unui alt oficial local, Zafar Shah Bukhari, trenul a deraiat dupa explozie. "Sase dintre raniti sunt in stare critica", a adaugat el, exprimandu-si temerea ca bilantul va creste.
 
Balucistan, provincie cu o suprafata comparabila cu cea a Italiei, situata la frontiera cu Iranul si Afganistanul, este devastata de conflictul dintre rebeliunea secesionista si fortele armate, de atacurile impotriva minoritatii musulmane siite comise de grupari radicale sunnite si de banditism.
 
Atacul impotriva Jaffar Express nu a fost inca revendicat.

21 octombrie 2013 10:00
Modifică setările cookies