• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 44 de morti intr-un accident de autobuz din India

Cel putin 44 de morti intr-un accident de autobuz din India

Un incendiu violent, declansat la bordul unui autobuz de explozia unui rezervor, a provocat moartea a 44 de persoane, intre care mai multi copii, miercuri dimineata, in sudul Indiei, a anuntat politia, citata de AFP.

Incendiul a izbucnit dupa ce autobuzul a lovit o denivelare pe o autostrada intre Bangalore si Hyderabad, dimineata devreme, a declarat un purtator de cuvant al politiei, Venkateshwarlu.
 
Cinci dintre cei 49 de pasageri, intre care soferul si responsabilul de curatenia autobuzului, au spart geamurile si au reusit sa iasa din autobuz inainte ca acesta sa fie distrus de flacari, a precizat el.
 
In 2011, peste 130.000 de persoane au murit in India in accidente rutiere, respectiv 15 pe ora, potrivit statisticilor oficiale. Calitatea proasta a retelei rutiere, viteza si conducerea periculoasa a vehiculelor explica frecventa relativ mare a accidentelor de autobuz soldate cu peste zece morti. In mai, 33 de persoane au murit in accidentul unui autobuz plin care a iesit de pe autostrada si a cazut intr-un fluviu din nordul Indiei.

30 octombrie 2013 07:07
Modifică setările cookies