• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 42 de morti intr-un atac comis intr-un liceu din Nigeria

Cel putin 42 de morti intr-un atac comis intr-un liceu din Nigeria

Cel putin 42 de persoane, majoritatea elevi, au fost ucise in atacul asupra unui liceu din statul Yobe, in nord-estul Nigeriei, de catre persoane inarmate prezentate drept islamisti din Boko Haram, au anuntat sambata surse medicale, citate de AFP.

"Am primit cadavrele a 42 de elevi si membri ai personalului institutiei publice de invatamant secundar din Mamudo, noaptea trecuta. Unii au rani de gloante si multe arsuri", a declarat pentru AFP Haliru Aliyu, de la spitalul general din orasul Potsikum (nord-est).
 
Mamudo este situat la aproximativ cinci kilometri de Potsikum, marele centru comercial din statul Yobe, care este unul dintre nucleele insurectei Boko Haram in ultimele luni.

"Potrivit marturiilor profesorilor si elevilor care au supravietuit atacului, barbatii inarmati au strans victimele intr-un dormitor, au aruncat explozivi si au deschis focul, provocand 42 de morti", a explicat Aliyu.
 
Un locuitor, care a dorit sa ramana anonim, a confirmat bilantul atacului atribuit Boko Haram. "A fost un spectacol sangeros. Oamenii care au mers la spital si au vazut cadavrele au izbucnit in lacrimi. Erau 42 de cadavre, majoritatea elevi. Unele erau desfigurate, altele aveau arsuri grave si urme de gloante", a declarat acesta.

6 iulie 2013 18:50
Modifică setările cookies