• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 14 morti intr-un atentat asupra unei cladiri a politiei in Egipt

Cel putin 14 morti intr-un atentat asupra unei cladiri a politiei in Egipt

Cel putin 14 persoane au fost ucise si alte o suta au fost ranite marti dimineata in urma unui atentat cu masina-capcana asupra unei cladiri a politiei din nordul Egiptului, au declarat pentru AFP surse medicale.

Atacurile impotriva fortelor de ordine s-au multiplicat in aceasta tara de la destituirea la 3 iulie a presedintelui islamist Mohamed Morsi de catre armata care a promis o tranzitie democratica a carei prima etapa ar trebui sa fie un referendum constitutional prevazut in trei saptamani.
 
Majoritatea victimelor atacului realizat in cursul noptii in capitala provinciala Mansura sunt politisti, a precizat Omar al-Chaouatfy, guvernatorul provinciei Daqahleya, aflata la o suta de kilometri nord de Cairo.
 
Responsabilii serviciilor de securitate au precizat ca vehiculul era incarcat cu cateva zeci de kilograme de explozibil si ca explozia a fost resimtita si la 20 de kilometri distanta in delta Nilului. Imaginile transmise de televiziune aratau pagube importante si fatadele avariate ale imobilelor printre numeroasele ambulante.
 
Un bilant precedent raporta noua morti. Surse din cadrul securitatii au precizat ca generalul Sami el-Mihi, liderul securitatii provinciei, a fost ranit in timp ce doi dintre colaboratorii sai figurau printre morti.
 
Egiptul este cuprins de la inceputul verii de o serie de violente. Pe de o parte, noua putere militara a reprimat violent manifestatiile pro-Morsi, o campanie care s-a soldat pana acum cu peste o mie de morti si mii de arestari. Pe de alta parte, gruparile jihadiste, dintre care unele au legaturi cu Al-Qaida, revendica cu regularitate atentate comise impotriva politiei si armatei, dintre care multe realizate cu masini-capcana.
 
De la inceputul lui iulie, peste o suta de soldati si politisti au murit in asemenea atacuri, majoritatea in peninsula Sinai din Nord. Autoritatile acuza cu regularitate confreria lui Morsi, Fratii Musulmani, ca ajuta si finanteaza autorii acestor atacuri.

24 decembrie 2013 17:00
Modifică setările cookies