• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cateva sute de oameni protesteaza, in Bucuresti, impotriva gazelor de sist

Cateva sute de oameni protesteaza, in Bucuresti, impotriva gazelor de sist

Cei aproximativ 250 de oameni adunati la Universitate pentru a-si exprima sustinerea pentru cei care protesteaza in Vaslui si opozitia fata de exploatarea gazelor de sist, dar si de proiectul de la Rosia Montana, continua protestul in Piata Revolutiei, in fata Ministerului Afacerilor Interne.

In majoritate tineri, protestatarii adunati miercuri seara la Universitate au scandat: "Uniti, salvam toata Romania", "Nu corporatia face legislatia", "Rezist, rezist, gazelor de sist", "Demisia" si "Ultima solutie, inc-o revolutie". Ei au venit cu steaguri si pancarte cu mesaje impotriva "cianurarii Muntilor Apuseni" si a "distrugerii apei freatice si a subsolului romanesc prin fracturare", scrie Mediafax.
 
Mai multi protestatari au aratat ca sunt solidari cu oamenii din Vaslui care se opun explorarilor pentru gaze de sist si ca sunt si impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.
 
Sute de persoane din Silistea, au blocat miercuri dimineata drumul national Vaslui - Garceni, in cea de-a treia zi consecutiva de proteste pentru a impiedica amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist in zona.
 
Miercuri dimineata, la Silistea au ajuns doua utilaje ale societatii care va amenaja pentru compania Chevron platforma pe care urmeaza sa fie amplasata sonda de explorare a gazelor de sist, insa protestatarii au impiedicat accesul acestora in zona.
 
Protestele localniclor din Silistea au inceput luni, cand aproximativ 150 de persoane au blocat, partial, drumul judetean ce tranziteaza comuna Pungesti. Marti, la proteste au fost prezenti si patru preoti de la bisericile din comuna Pungesti, iar in imediata vecinatate a parcelei detinute de Chevron, oamenii au instalat un cort sub care au dormit pe timpul noptii.
 
In 3 octombrie, Chevron a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea in judetul Vaslui a primei sonde de explorare a gazelor de sist in Romania, dupa ce compania a primit toate avizele necesare de la autoritatile statului pentru prospectarea solului in perimetrul de la Silistea.
 
Din 1 septembrie, in Capitala si in mai multe orase din tara, dar si peste hotare au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Rosia Montana. La Bucuresti, in fiecare duminica se desfasoara un mars, incheiat cu blocarea Pietei Universitatii.

16 octombrie 2013 20:53
Modifică setările cookies