• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Canada sarbatoreste 75 de ani de la aparitia lui Superman prin lansarea unor monede cu chipul eroului

Canada sarbatoreste 75 de ani de la aparitia lui Superman prin lansarea unor monede cu chipul eroului

Monetaria Regala Canadiana a anuntat, luni, ca va lansa pe piata o serie de sapte monede cu chipul lui Superman, cu ocazia celei de-a 75-a aniversari a acestui personaj, creat de canadianul Joe Shuster si de americanul Jerry Siegel, potrivit AFP.

Monedele de colectie - una din aliaj din cupru si nichel, cinci din argint si una din aur - vor fi lansate pe piata pana la sfarsitul anului. Ele au o valoare nominala de 50 de centi pentru moneda din cupronichel, de 10, 15 si 20 de dolari pentru cele din argint si de 75 de dolari pentru aceea din aur de 14 carate.
 
Pretul de vanzare a fost fixat la 29,75 dolari pentru moneda de 50 de centi - care va fi insotita de un timbru comemorativ al Postei canadiene -, intre 44,75 dolari si 129,75 dolari pentru cele din argint si la 750 de dolari pentru piesa din aur.
 
Piesa din aur, prima moneda din lume din aur gravata cu imaginea lui Superman, va include o imagine in culorile celebrului super-erou in timp ce survoleaza Metropolis, asa cum Joe Shuster l-a desenat pe coperta revistei de benzi desenate Superman No.1 in anul 1938. Aceasta moneda va fi emisa in doar 2.000 de exemplare.

"Guvernul nostru celebreaza nu doar istoria si patrimoniul Canadei, ci si valorile si calitatile pe care le intruchipeaza Superman", a declarat ministrul canadian al Imigratiei, Chris Alexander, cu ocazia lansarii acestor monede la Toronto, metropola care, potrivit comunicatului oficial al Postei canadiene, ar fi inspirat crearea Metropolis, celebrul oras in care au loc aventurile lui Superman.

10 septembrie 2013 14:00
Modifică setările cookies