• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Brazilienii au protestat la Rio impotriva cresterii tarifelor transportului in comun

Brazilienii au protestat la Rio impotriva cresterii tarifelor transportului in comun

Manifestanti si politisti s-au confruntat luni seara in fata Adunarii legislative, la Rio, in centrul orasului, la finalul unei manifestatii impotriva cresterii tarifelor transportului in comun si a costurilor cu Mondialul din 2014, relateaza AFP.

Aproximativ 100.000 de persoane, majoritatea tineri, potrivit datelor PM, au manifestat la Rio timp de mai multe ore, in mod pasnic, dar un grup de manifestanti, cu fata acoperita cu tricouri, a incendiat pubele in fata Adunarii legislative, la finalul defilarii, si a dansat in jurul flacarilor.
 
Ulterior, in noaptea de luni spre marti, au avut loc adevarate scene de gherila urbana, fiind incendiate masini si existand riscul unor explozii.
 
Peste 200.000 de brazilieni au manifestat, luni, la Sao Paulo si in alte orase importante din tara, in semn de protest fata de cresterea tarifelor la transportul in comun si costul Campionatului Mondial de fotbal din 2014, in plina desfasurare a Cupei Confederatiilor de fotbal.
 
La Brasilia, erau mobilizati aproximativ 5.000 de manifestanti, iar unii tineri au urcat pe acoperisul Parlamentului. La Sao Paulo, aproximativ 65.000 de manifestanti participau la o manifestatie pasnica.
 
Protestatarii si-au dat intalnire pe retele de socializare.

18 iunie 2013 11:54
Modifică setările cookies