• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Averea lui Michael Jackson tot creste, la 5 ani de la moartea sa. Niciun artist in viata nu s-a putut apropia de cifra uriasa

Averea lui Michael Jackson tot creste, la 5 ani de la moartea sa. Niciun artist in viata nu s-a putut apropia de cifra uriasa

Michael Jackson incerca din rasputeri sa evite falimentul spre sfarsitul vietii sale, insa la cinci ani dupa moartea sa, pe 25 iunie 2009, averea starului continua sa creasca, gratie unor afaceri prospere, informeaza AFP.

"Michael Jackson aduce mai multi bani acum ca niciodata", a declarat Zack Greenburg, autorul cartii "Michael Jackson Inc.", publicata recent in Statele Unite si care vorbeste despre "imperiul" Jackson din domeniul afacerilor. 

Fondul care administreaza averea megastarului - Michael Jackson Estate - in numele mostenitorilor acestuia, mama si cei trei copii ai sai, a incasat peste 700 milioane de dolari in cinci ani.

In perioada de varf a carierei sale, Michael Jackson, despre care Zack Greenburg spune ca "a schimbat pentru totdeauna felul in care gloria poate fi capitalizata", obtinea venituri de circa 100 milioane de dolari pe an, prin intermediul unor albume precum "Thriller", lansat in 1982, al carui succes insa nu a mai fost egalat ulterior.  Megastarul a cumparat apoi catalogul muzical al trupei The Beatles, cu 47,5 milioane de dolari, in 1985, iar aceasta investitie are o valoare estimata in prezent la 1 miliard de dolari.

In ultimii ani de viata, cantaretul cheltuia enorm si se imprumuta pentru a-si plati datoriile, care ajunsesera la 500 de milioane de dolari. Acela a fost momentul in care celebrul cantaret a decis sa sustina din nou un turneu mondial, in 2009. 

Dupa moartea lui, una dintre primele initiative ale executorilor testamentari a constat in lansarea filmului "This is It", care a generat incasari de peste 200 milioane de dolari pe plan mondial.  Apoi, grupul Sony si avocatii familiei Jackson au semnat un contract de 200 milioane de dolari, potrivit publicatiei Wall Street Journal, ce prevede lansarea a sapte albume in zece ani.  Acorduri au fost semnate si cu compania Cirque du Soleil, pentru un spectacol-turneu, intitulat "Michael Jackson the Immortal World Tour", si un spectacol permanent la Las Vegas, intitulat "Michael Jackson One", la cazinoul Mandalay Bay.  Luna trecuta, starul american a ajuns din nou, prin intermediul unei holograme, pe scena de la Billboard Music Awards. Primul album postum al megastarului, "Michael", a fost lansat in 2010. 

Pentru Zack Greenburg, cifrele sunt echivoce: "S-au obtinut peste 700 milioane de dolari in cinci ani. In acest interval de timp, niciun artist in viata nu a putut macar sa se apropie de aceasta cifra".

Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei intoxicatii grave cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray.


24 iunie 2014 14:30
Modifică setările cookies