• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Fondul care administreaza averea cantaretului Michael Jackson a obtinut venituri de 600 mil. dolari

Fondul care administreaza averea cantaretului Michael Jackson a obtinut venituri de 600 mil. dolari

Fondul care administreaza averea cantaretului american Michael Jackson - care avea datorii foarte mari inainte de a moartea lui din 2009 - a obtinut in cei aproape cinci ani care au trecut de la decesul megastarului venituri de 600 milioane de dolari, informeaza contactmusic.com.

Potrivit presei internationale, fostul "rege al muzicii pop" avea datorii de aproximativ 400 milioane de dolari inainte de a muri. Executorii testamentari ai cantaretului au reusit sa compenseze acele pierderi, cauzate de cheltuielile excesive ale megastarului, si au obtinut venituri importante pentru cei trei copii ai artistului, prin semnarea unor contracte de licenta foarte avantajoase.
 
Potrivit unor noi documente depuse la un tribunal din California, fondul care administreaza averea cantaretului Michael Jackson detine in prezent 18 milioane de dolari in lichiditati si a obtinut venituri totale de 600 milioane de dolari.
 
Cei trei copii ai megastarului - Prince, Paris si Blanket - sunt principalii beneficiari ai averii sale si primesc 8 milioane de dolari pe an, care includ 3 milioane de dolari pentru educatie, 300.000 de dolari pentru vacante si 15.000 de dolari bani de buzunar.
 
Dupa moartea lui Michael Jackson, in 2009, mama acestuia, Katherine, in varsta de 83 de ani, a fost numita tutorele celor trei copii ai starului - Paris, Prince Michael si Prince Michael II, cunoscut si ca "Blanket" -, conform dorintei starului, exprimata prin testament. Principalii beneficiari ai averii lui Michael Jackson sunt copiii lui Michael Jackson, mama cantaretului si cateva organizatii de caritate.
 
Michael Jackson a murit la varsta de 50 de ani, pe 25 iunie 2009, in urma unei "intoxicatii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat in spitale si in clinicile medicale, pe care starul il folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Conrad Murray, in perioada in care artistul american se afla la Los Angeles si efectua repetitii intense pentru ultimul sau turneu din cariera, intitulat "This Is It Tour", care ar fi trebuit sa debuteze in iulie 2009 la sala O2 Arena din Londra.

3 martie 2014 18:30
Modifică setările cookies