• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Funeralii impozante si controversate pentru Margaret Thatcher. Cost total, 10 milioane de lire sterline

Funeralii impozante si controversate pentru Margaret Thatcher. Cost total, 10 milioane de lire sterline

Funeralii impozante si totodata controversate pentru baroana Margaret Thatcher, o personalitate marcanta a secolului al XX-lea, s-au desfasurat miercuri la Catedrala St. Paul, la Londra, relateaza AFP.

Regina Elizabeth a II-a a luat loc in primul rand, intre cei 2.300 de invitati, in impozantul edificiu religios, pe jumatate in stil clasic, pe jumatate in stil baroc.
 
"Funeraliile ceremoniale", cu onoruri militare, releva importanta politica a fostului premier britanic, in perioada 1979-1990, desi acestea se afla cu o treapta mai jos decat funeraliile nationale organizate pentru ducele de Wellington, amiralul Nelson sau Churchill, cel care a contribuit la infrangerea nazismului, plans de intreaga natiune in 1965.
 
Inhumarea lui Churchill este ultima la care a asistat regina, cu titlu exceptional.
 
Intregul Guvern si premierul David Cameron, toti fostii premieri britanici, inclusiv laburistul Tony Blair, care revendica in parte mostenirea baroanei, au luat loc in naos.
 
Downing Street a anuntat prezenta a doi sefi de stat, a 11 premieri si a 17 ministri de Externe in functie.
 
In total, aproape 170 de tari au trimis reprezentanti de diverse ranguri, reflectand atat uzantele protocolare, dar si aprecieri diferite asupra mostenirii thatcheriste. Astfel, Argentina si Rusia au boicotat ceremonia.

17 aprilie 2013 13:20
Modifică setările cookies