• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Antonescu: Daca ce a spus Rosca Stanescu e fals, propun excluderea lui din PNL

Antonescu: "Daca ce a spus Rosca Stanescu e fals, propun excluderea lui din PNL"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca, daca documentele invocate de senatorul Sorin Rosca Stanescu in privinta presedintelui Traian Basescu sunt false, va propune excluderea acestuia din partid, o reuniune a forurilor de conducere ale PNL putand avea loc luni sau marti.

"Regret ca un senator al Romaniei s-a pretat la asa ceva sau a cazut in asa capcana. Nu se poate face asa ceva", a spus Antonescu, intr-o emisiune televizata, preluata de Mediafax.
 
Operatiunile mentionate in mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Rosca Stanescu, prin care acesta acuza finantarea Aliantei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate, potrivit PICCJ, care invoca rezultatele verificarilor facute de ONPCSB.
 
Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca Sorin Rosca Stanescu este "un mincinos prost", el afirmand ca parlamentarul a lansat un document fals si ca liberalul ar trebui sa mearga, daca se dovedeste ca nu are dreptate, unde a mers "inalt prea sinucisul Adrian Nastase".
 
El a fost intrebat, cand a sosit la un eveniment pe tema medierii, cum comenteaza acuzatiile lui Sorin Rosca Stanescu la adresa sa: "E o intrebare care mi-a picat foarte bine. Daca Rosca Stanescu are dreptate, eu ma duc cu placere si cu constiinta impacata alaturi de Inalt Prea Sinucisul Adrian Nastase. Dar, daca nu, ar trebui sa se duca el".
 
Presedintele a continuat: "Am sa va arat ce inseamna un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plata, care sunt niste falsuri. Spune data in care s-a virat un milion de dolari in contul Aliantei «Dreptate si Adevar». Trece si contul, care corespunde contului, numai ca e asa de prost, incat nu duce falsul pana la capat si lasa contul cu terminatia ROL. Intr-un cont de lei, ca asta inseamna lei, nu poti sa virezi niciodata dolari. Deci un fals incomplet. Si la fel e pe toate cele asa zise 7 milioane de dolari, toate se vireaza intr-un cont de lei. Nici rudele din generatiile anterioare ale lui srs n-ar putea sa faca. (..) Le aveti, sunt pe toate site-urile, din pacate si pe un site care se vrea al justitiei, le promoveaza".
 
Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a avut miercuri o declaratie politica in care acuza faptul ca in conturile de campanie ale Aliantei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declarati in anul urmator in Monitorul Oficial conform prevederilor legale.
 
Conform lui Rosca Stanescu, in anul 2004, in contul deschis la Bancpost Bucuresti de catre Alianta D.A., in zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferata suma de 7 milioane de dolari. Rosca Stanescu a sustinut ca suma totala de 7 miloane de dolari a provenit de la Laiki Bank Cyprus, iar platile au fost facute prin intermediul bancilor Brown Brothers Harriman and Corporation si Bank of Canton of California San Francisco.

8 noiembrie 2013 21:21
Modifică setările cookies