• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Alegeri prezidentiale cu probleme in Azerbaidjan

Alegeri prezidentiale cu probleme in Azerbaidjan

Uniunea Europeana a indemnat joi seara Azerbaidjanul sa rezolve problemele aparute in timpul alegerilor prezidentiale de miercuri, castigate de Ilham Aliev, noteaza AFP.

Sefa diplomatiei europene Catherine Ashton si comisarul european pentru Extindere si Politica de Vecinatate Stefan Fule au fost informati privind concluziile observatorilor din cadrul Organizatiei pentru Securitate si Coooperare in Europa (OSCE), care a denuntat "probleme importante" si "neregularitati in cursul acestui scrutin".
 
Printre problemele depistate, OSCE enumera "manipulari cu liste electorale" si incalcarea dreptului la "libertatea de exprimare si de intrunire pasnica".
 
Statele Unite, de asemenea, si-au exprimat ingrijorarea fata de modul in care s-au desfasurat aceste alegeri. America indeamna Azerbaidjanul sa "respecte drepturile la reuniune, asociere si libertatea de exprimare", a adaugat ea.
 
Potrivit ultimelor rezulate partiale anuntate de catre Comisia Electorala Centrala, actualul presedinte al Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a obtinut aproximativ 84,6% din voturi, in timp ce principalul sau adversar, Jamil Hasanli, a primit doar 5,5% din sufragii.

11 octombrie 2013 08:00
Modifică setările cookies