• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Aeroportul JFK din New York, inchis temporar

Aeroportul JFK din New York, inchis temporar

Traficul aerian pe Aeroportul John Fitzgerald Kennedy (JFK) de la New York era temporar inchis duminica, din cauza unor ploi inghetate (freezing rain) si ninsorii care au antrenat iesirea de pe pista a unui avion, au anuntat autoritatile, preluate de AFP.

Aeroportul a fost inchis la ora locala 8.32 (15.32, ora Romaniei), pentru a permite deszapezirea pistelor. Redeschiderea era prevazuta pentru ora locala 11.30 (18.30, ora Romaniei), potrivit Administratiei Aviatiei Civile (FAA) si Autoritatii Aeroportuare, care gestioneaza aeroportul newyorkez.
 
Inchiderea pistelor a fost dispusa dupa aterizarea unui avion apartinand companiei Delta Airlines, venind de la Toronto (Canada), care a alunecat si a lovit o baliza in timp ce se afla pe o cale de acces catre piste. Incidentul nu s-a soldat cu vreun ranit in randul celor 35 de persoane de la bord, potrivit postului ABC.
 
Intarzierile la decolare de pe aeroport, unul dintre cele mai importante din Statele Unite, depaseau o ora si 45 de minute cu putin inainte de ora locala 10.00 (17.00, ora Romaniei), iar 15 zboruri au fost anulate, potrivit site-ului flightaware. com, specializat in urmarirea traficului aerian.
 
Pe alte aeroporturi din imprejurimi se inregistrau, de asemenea, intarzieri, de 28 de minute in medie pe La Guardia si de 38 de minute in medie la Newark, in New Jersey.
 
De asemenea, aeroportul de la Philadelphia inregistra intarzieri in medie de doua ore, la sosire, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, potrivit FAA.
 
Nordul Statelor Unite se confrunta de la inceputul anului cu temperaturi polare si ninsori, care au cauzat moartea a cel putin 11 persoane.

6 ianuarie 2014 06:30
Modifică setările cookies