• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Cel putin 11 morti si 600 de accidente rutiere in SUA, din cauza furtunii de zapada

Cel putin 11 morti si 600 de accidente rutiere in SUA, din cauza furtunii de zapada

Furtuna de zapada si temperaturile glaciale au provocat moartea a cel putin 11 persoane in Statele Unite, de la inceputul acestui an, si au perturbat traficul aerian pe intreg teritoriul tarii.

La Philadelphia si New York din cauza zapezii, vineri, au murit doua persoane, inca doua au decedat in urma unor accidente rutiere in nord-estul Statelor Unite. Alte doua persoane au murit din cauza frigului in Midwest.
 
Au fost semnalate aproximativ 600 de accidente rutiere.
 
Zapezile au perturbat, de asemenea, traficul aerian. incepand de joi, in Statele Unite au fost anulate aproximativ 5.000 de zboruri, inclusiv 1.650 la New York, peste 190 la Boston si 500 la Philadelphia, unde in cursul noptii s-a format un strat de zapada de 22 de centimetri.
 
Central Park din New York era acoperit vineri de un strat de zapada de 15 centimetri, iar temperaturile au coborat pana la minus 11 grade Celsius. ONU si-a suspendat activitatile pentru aceasta zi.
 
Noul primar Bill de Blasio le-a recomandat newyorkezilor sa ramana acasa.
 
"Furtuna ramane periculoasa. Va fi foarte frig astazi, iar newyorkezii trebuie sa fie extrem de prudenti afara", a declarat el. "Cel mai bun lucru pe care il pot face este sa nu foloseasca drumurile, pentru a putea deszapezi, si sa se asigure ca persoanele in varsta si vecinii vulnerabili nu au nevoie de ajutor", a adaugat el.
 
In Canada, valul de frig s-a abatut asupra majoritatii regiunilor estice. Astfel, in Quebec, temperatura a coborat la minus 29 de grade Celsius, vineri, dupa ce joi mercurul termometrelor a coborat pana la minus 33,9 grade Celsius.

4 ianuarie 2014 12:31
Modifică setările cookies