• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Absolventii de liceu care nu au promovat bacalaureatul se pot inscrie de luni la sesiunea a doua

Absolventii de liceu care nu au promovat bacalaureatul se pot inscrie de luni la sesiunea a doua

Absolventii de liceu care nu au promovat bacalaureatul se pot inscrie, de luni pana vineri, la sesiunea a doua a examenului, care va incepe in 19-20 august cu probele orale si va continua in 26 august cu testele scrise.

Potrivit calendarului examenului de bacalaureat din 2013, a doua sesiune va avea loc in perioada august-septembrie, inscrierile fiind programate din 15 pana in 19 iulie.
 
In 19-20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, in 19-21 august - evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 20-21 august - evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala si in 22-23 august - evaluarea competentelor digitale.
 
Din 26 august vor incepe probele scrise, prima testare fiind la Limba si literatura romana. In 27 august va fi sustinuta proba la Limba si literatura materna, in 28 august este programata proba obligatorie a profilului, iar in 30 august va fi proba la alegere a profilului si specializarii. Primele rezultate vor fi afisate in 2 septembrie, pana la ora 12.00, iar contestatiile vor fi depuse intre orele 12.00 si 16.00. In 3-4 septembrie vor fi solutionate contestatiile, iar in 5 septembrie vor fi afisate rezultatele finale.
 
Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judetene sau a municipiului Bucuresti ori din proprie initiativa.
 
Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc in perioada iunie - iulie, rezultatele finale fiind afisate in 12 iulie. Promovabilitatea la bacalaureat in prima sesiune a fost de 55,4% inaintea contestatiilor si de 56,4% dupa solutionarea contestatiilor.

15 iulie 2013 11:20
Modifică setările cookies