• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Zona de cautare a avionului disparut, schimbata in urma unei noi piste credibile

Zona de cautare a avionului disparut, schimbata in urma "unei noi piste credibile"

Operatiunile de cautare a avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines au fost deplasate cu aproximativ 1.100 de kilometri nord-est de la locul initial de survol pentru cautari, in urma aparitiei unei "noi piste credibile", a anuntat vineri Australia, citata de AFP.

Aceste date "arata ca avionul zbura mai repede decat noi am estimat anterior, ceea ce explica un consum mai mare de carburant si o reducere a distantei posibile parcurse de avion spre sud, in Oceanul Indian", a adaugat AMSA, preluata de Mediafax.
 
Analizele datelor de pe radare au fost furnizate de echipa de ancheta internationala, creata in Malaysia. Potrivit Agentiei australiene pentru securitatea transporturilor (ATSB), "este vorba de pista cea mai credibila cu privire la posibila localizare a fragmentelor" avionului disparut.
 
Noua zona de cautari se intinde pe o suprafata de 319.000 de kilomentri patrati, la aproximativ 1.850 de kilometri vest de Perth (vestul Australiei).
 
Din momentul disparitiei, la 8 martie, a zborului MH370 cu 239 de persoane la bord, mai multe state au detectat obiecte in zona de cautare, care in prezent se situa la distanta de 2.500 de kilometri sud-vest de Perth. Zece avioane din sase state participa la operatiunile de cautare, vineri, dupa ce in ajun cautarile fusesera suspendate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile. Cinci nave chineze si una australiana, de asemenea, participa la cautari.

28 martie 2014 07:50
Modifică setările cookies