• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Zidul Berlinului, amenintat cu disparitia de catre dezvoltatorii imobiliari

Zidul Berlinului, amenintat cu disparitia de catre dezvoltatorii imobiliari

Una dintre cele mai faimoase opere de arta din Berlin - desenele murale care erau numite "linia mortii" si care se afla pe partea de est a Zidului Berlinului - se afla sub amenintarea demolarii de catre dezvoltatorii imobiliari, informeaza bbc.co.uk, potrivit Mediafax.

La scurt timp dupa cadrea comunismului, artisti din intreaga lume au venit in Berlin si au acoperit ramasitele Zidului cu desene prin care doreau sa expuna perceptia lor asupra ideii de libertate.
 
Insa ce a mai ramas din Zidul Berlinului se afla amplasat pe o zona de mare interes pentru dezvoltatorii imobiliari care, vineri, au si daramat o parte din el.
 
Zidul Berlinului, a carui constructie a inceput pe 13 august 1961, sub fostul regim din Germania de Est, a fost ridicat pentru a impiedica fuga cetatenilor din Republica Democrata in vest si a divizat Berlinul timp de peste 28 de ani, pana la caderea sa, pe 9 noiembrie 1989.
 
Peste 600 de oameni au murit incercand sa fuga din fosta Republica Democrata Germana in timpul celor 30 de ani de existenta a Zidului Berlinului.

2 martie 2013 12:09
Modifică setările cookies