• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ziaristi britanici prinsi in flagrant de o alta jurnalista, in timp ce voiau sa cumpere bebelusi din Bulgaria

Ziaristi britanici prinsi in flagrant de o alta jurnalista, in timp ce voiau sa "cumpere" bebelusi din Bulgaria

Doi ziaristi de investigatie de la Sunday Times care au incercat, sub acoperire, sa "cumpere" un copil in Bulgaria au ajuns "victimele" unei jurnaliste sub acoperire de la postul bulgar Nova, care a postat o inregistrare video cu demersurile pe YouTube, relateaza The Guardian in editia electronica.

La anuntul dat de jurnalistii britanici Jonathan Calvert si Heidi Blake a raspuns jurnalista bulgara Veronika Dimitrova, care le-a facut jocul in timp ce o filmau pe ascuns.
 
Rezutatul celor doua investigatii jurnalistice sub acoperire este o inregistrare video de sase minute difuzata pe postul de televiziune Nova si postata ulterior pe YouTube.
 
Ambele parti au marturisit ce faceau de fapt, iar catre sfarsitul inregistrarii Nova prezinta un e-mail de la Blake, in care acesta afirma ca "ne-am amuzat foarte mult pe seama acestui lucru, nu ni s-a mai intamplat niciodata!".

"Am gasit multe femei in Bulgaria care au vrut sa-si vanda bebelusii sau dispuse sa fie mame-surogat in schimbul unor sume de bani. Dar voi?", scrie jurnalistul in e-mail, adaugand ca "noi cautam si in Romania, Georgia si Ucraina, dar si in alte tari".
 
The Guardian scrie ironic ca probabil acest episod nu are nimic a face cu zvonurile privind "lichidarea" departamentului de investigatii sub acoperire de la The Sunday Times.

18 aprilie 2014 17:48
Modifică setările cookies