• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ora Pamantului 2014: zeci de orase, institutii si companii din Romania au stins luminile, sambata seara, intre 20.30 si 21.30

Ora Pamantului 2014: zeci de orase, institutii si companii din Romania au stins luminile, sambata seara, intre 20.30 si 21.30

Zeci de orase si institutii, dar si companii din Romania vor stinge luminile sambata, intre orele 20.30 si 21.30, pentru a marca Ora Pamantului 2014.

La invitatia WWF Romania, organizatia care a initiat campania si o deruleaza in peste 150 de tari, zeci orase din Romania s-au inscris pe lista Oraselor Oficiale Earth Hour din intreaga lume si se pregatesc de citeva saptamani pentru seara de 29 martie.
 
Totodata, 13 orase candideaza la titlul Capitala Earth Hour, al carui castigator - orasul care se va remarca prin actiuni variate si cu impact in comunitate si cu cel mai original program pentru evenimentul final Earth Hour de sambata - va fi anuntat in 13 aprilie.
 
Peste tot, municipalitatile vor intrerupe iluminatul institutiilor publice si al cladirilor emblematice si vor promova ideea stingerii luminilor in randul institutiilor private, incurajand, totodata, cetatenii, sa repete acest gest simbolic in locuintele lor. Lista oraselor participante incluzand evenimentele programate poate fi consultata la adresa http://ora-pamantului.ro/wordpress/?p=1320.
 
Printre altele, vor ramane in intuneric timp de o ora Castelul Peles, Muzeul Brukenthal si Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu, Palatul Parlamentului, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Istorie, Muzeul National de Arta, Ateneul Roman, Biblioteca Centrala Universitara si British Council din Capitala.
 
In Bucuresti, de la ora 20.00, echipa WWF Romania si Asociatia Star Education vor fi in Parcul Carol, la monument, unde vor avea loc un spectacol unplugged, alaturi de: Sistem (trupa se reuneste special pentru Earth Hour), un recital Muse Quartet (cunoscut si drept Cvartetul Rosia Montana), jonglerii marca Incubator 107 pe ritmuri de tobe create de Jean-Baptiste Manitou (Asociatia Humains Profiles).
 
In cadrul evenimentului vor fi premiati si castigatorii panoului solar din cadrul concursului organizat de WWF Romania de Ora Pamantului - Biblioteca din Sirna, judetul Prahova.
 
Aproape de Bucuresti, Asociatia Studentilor Fizicieni organizeaza evenimentul Ora Pamantului la Facultatea de Fizica, in campusul Magurele.
 
Ministerele si toate institutiile aflate in coordonarea acestora se vor alatura initiativei Ora Pamantului 2014 si vor stinge lumina.
 
Jandarmeria Romana a anuntat ca sustine de asemenea campania si promoveaza, la nivelul tuturor unitatilor, un consum rational al energiei, pentru reducerea cheltuielilor administrative si protejarea mediului inconjurator.
 
Si pompierii vor stinge luminile in toate unitatile, a anuntat Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU).
 
De asemenea, in benzinariile Rompetrol, in rafinaria si sediile de birouri ale companiei va fi stinsa lumina timp de o ora.
 
Ministerul Mediului informeaza ca putem marca Ora Pamantului prin stingerea luminilor si scoaterea din priza a aparatelor electrice care nu sunt absolut necesare, timp in care putem organiza intalniri cu prietenii, ne putem plimba prin oras, putem organiza drumetii sau plimbari folosind lumina lanternelor, admira stelele din parcuri sau de la observatoarele astronomice si putem participa la evenimente realizate, cu aceasta ocazie.
 
Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din 2009, iar la nivel international, din 2007, cand WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment, in orasul Sydney. Campania reuneste in prezent peste 6.500 de orase din 153 de tari.

29 martie 2014 21:32
Modifică setările cookies