• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Zapezile au blocat Europa. La noi ajung maine

Zapezile au blocat Europa. La noi ajung maine

Ninsorile incepute in week-end au continuat si luni in mare parte din Europa. Traficul aerian a fost perturbat serios, la fel si cel rutier, iar pe soselele acoperite de zapada sau gheata au avut loc numeroase accidente. In schimb, ca si pe la noi, la vecinii bulgari a fost o zi de primavara in toata legea, cu temperaturi chiar si de 19 grade Celsius pe malul Marii Negre.

40% din zboruri anulate pe aeroporturile din Paris si Frankfurt, 175 de curse anulate pe Heathrow, la Londra. Si alte nenumarate curse intarziate ore bune, din cauza operatiunilor de degivrare sau de curatare a pistelor. Asa arata bilantul zilei de luni pe aeroporturile din vestul Europei, ravasite de ninsori si viscol.

Trenurile rapide din Franta si Germania circula cu viteza limitata, din cauza conditiilor meteo vitrege. Pe sosele s-au format coloane fara sfarsit de masini si s-au inregistrat numeroase accidente. Numai in sud-vestul Germaniei, politia a inregistrat peste 1.000 de accidente legate de intemperii, in timp ce un tronson de autostrada din apropiere de Berlin a fost inchis circulatiei.

In cealalta parte a continentului, la Moscova, s-a asternut aproape o jumatate de metru de zapada, dupa patru zile de ninsoare. E destul de mult chiar si pentru capitala rusa in mijlocul lui ianuarie.

Vremea vitrega care afecteaza Europa nu va ocoli nici tara noastra. Zapezile vor ajunge la noi chiar de maine.

 


22 ianuarie 2013 08:24
Modifică setările cookies