• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
WikiLeaks a inchiriat un avion pentru a-l aduce pe Edward Snowden in Islanda

WikiLeaks a inchiriat un avion pentru a-l aduce pe Edward Snowden in Islanda

Un avion privat, finantat de WikiLeaks, este pregatit sa il aduca in Islanda pe americanul Edward Snowden, care a dezvaluit amploarea supravegherii telecomunicatiilor si Internetului de catre Statele Unite, a anuntat joi un purtator de cuvant al site-ului pentru postul privat islandez Channel2.

"Totul este pregatit in ceea ce ne priveste, iar avionul poate decola si maine", a anuntat omul de afaceri islandez Olafur Sigurvinsson, directorul DataCell, partenerul WikeLeaks in Islanda, care controleaza colectarea de fonduri pentru acest site, potrivit AFP.
 
"Am facut tot ceea ce aveam de facut. Avem un avion, iar toata logistica este pregatita. Acum asteptam doar un raspuns din partea Guvernului", a adaugat el.
 
Insa este putin probabil ca americanul sa plece spre Islanda inainte sa obtina aprobarea Ministerului de Interne.
 
Potrivit lui Sigurvinsson, aducerea lui Snowden in Islanda ar costa celputin 40 de milioane de coroane islandeze (aproximativ 240.600 de euro), dintre care 30 de milioane pentru locatia avionului.
 
Snowden, care implineste vineri varsta de 30 de ani, s-a refugiat pe 20 mai la Hong Kong, de unde a expus supravegherea la care contribuia ca fost consultant al Agentiei americane de informatii NSA.
 
Intr-un interviu pentru cotidianul britanic The Guardian, pe 9 iunie, a afirmat ca el considera Islanda drept tara care ii sustine cel mai bine pe "cei care apara libertatea pe Internet".

21 iunie 2013 08:12
Modifică setările cookies