• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Warner Bros. anunta ca va produce trei superfilme inspirate din universul Harry Potter

Warner Bros. anunta ca va produce "trei superfilme" inspirate din universul "Harry Potter"

Warner Bros. planuieste realizarea a "trei superfilme" inspirate din universul francizei "Harry Potter", care vor avea la baza evenimente si personaje descrise in "Fantastic Beasts and Where to Find Them", un manual de la scoala de magie Hogwarts, scris de J.K. Rowling, potrivit variety.com.

In luna septembrie 2013, cand seria de filme a fost anuntata, Kevin Tsujihara, CEO al Warner Bros., nu a spus prea multe lucruri despre acest proiect, declarand doar: "Speram sa construim o franciza".
 
Tsujihara a convins-o pe Rowling sa reinvie universul magic din "Harry Potter", adaptand pentru marele ecran manualul sau de la scoala de magie Hogwarts, "Fantastic Beasts and Where to Find Them". Rowling a scris cartea de 54 de pagini in 2001, intre lansarile celei de-a patra si a cincea carti "Harry Potter".
 
Scriitoarea britanica J. K. Rowling, autoarea cartilor din franciza "Harry Potter", va debuta ca scenarista cu "Fantastic Beasts and Where to Find Them", potrivit unui anunt facut de grupul Warner Bros. J.K. Rowling a tinut sa precizeze ca noua serie de filme nu va fi o continuare a francizei "Harry Potter".
 
Parteneriatul dintre grupul Warner si J.K. Rowling include si alte activitati inspirate din acelasi univers, precum amenajarea parcurilor de distractii "Wizarding World of Harry Potter".
 
Cele sapte volume din seria "Harry Potter", care s-au vandut in circa 450 de milioane de copii pe plan mondial si au stat la baza realizarii a opt filme de succes, au fost puse in vanzare in format eBook in martie 2012, pe site-ul www.Pottermore.com, lansat de J. K. Rowling in 2011.
 
Seria "Harry Potter" este unul dintre cele mai mari succese editoriale. Adaptarea cinematografica a seriei a avut la fel de mare succes, cu incasari de peste 7 miliarde de dolari.
 
In varsta de 46 de ani, J. K. Rowling, care inainte de a-si publica romanele din seria "Harry Potter" era o mama singura ce traia din ajutorul social, are o avere de aproximativ un miliard de dolari, potrivit revistei Forbes. Totodata, J.K. Rowling este considerata una dintre cele mai influente femei britanice.

30 martie 2014 15:40
Modifică setările cookies