• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Dan Voiculescu demisioneaza din Senat

Dan Voiculescu demisioneaza din Senat

Senatorul Dan Voiculescu a anuntat luni in plenul Senatului ca demisoneaza din functie, la mai putin de o saptamana dupa ce depusese juramantul ca senator, transmite Mediafax.

Dan Voiculescu si-a motivat gestul prin faptul ca in ultima perioada au existat "speculatii" cu privire la faptul ca imunitatea parlamentara pe care o presupune statutul de senator ar impiedica "actul de justitie" in cazul dosarului sau. 

"Pentru ca exista un dosar in justitie in care am fost implicat, a fost inclus numele meu in acest dosar, am luat decizia ca incepand de astazi, 28 ianuarie 2013, sa renunt la imunitatea parlamentara, astfel incat justitia sa poata sa-si faca datoria, ca atare demisionez din Senat", a declarat Dan Voiculescu. 

De asemenea, presedintele Senatului, Crin Antonescu, a precizat ca a luat act de demisia lui Voiculescu. 

Procesul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care este inculpat senatorul Dan Voiculescu, va fi reluat in 31 ianuarie de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), care a admis cererea procurorilor anticoruptie de urgentare a judecarii cazului.


28 ianuarie 2013 15:51
Modifică setările cookies