• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Barack Obama si Vladimir Putin s-au intalnit pentru o discutie privata in Normandia

Barack Obama si Vladimir Putin s-au intalnit pentru o discutie privata in Normandia

Presedintele american, Barack Obama a avut o scurta discutie privata cu omologul sau rus, Vladimir Putin, vineri, cu ocazia ceremoniei organizate la 70 de ani de la Debarcarea in Normandia, a anuntat presedintia franceza, citata de AFP.

De asemenea, presedintele rus si cel ucrainean, Petro Porosenko, s-au intalnit, vineri, pentru prima oara in Normandia, a declarat o sursa din anturajul presedintelui francez Francois Hollande, relateaza AFP. 
 
Modalitatile in vederea incetarii focului in Ucraina urmeaza sa fie discutate "in urmatoarele zile", a mai declarat sursa mentionata, care a precizat ca Vladimir Putin si Petro Porosenko si-au strans mainile si au avut o discutie "normala si seriosa".

Putin s-a intalnit si cu cancelarul german, Angela Merkel. Discutiile au inceput intr-un hotel din Deauville. Principalul subiect de discutie: Ucraina, la doua luni dupa anexarea Crimeei de catre Rusia si in timp ce autoritatile ucrainene au suferit o noua infrangere in estul tarii in fata separatistilor prorusi.


6 iunie 2014 16:21
Modifică setările cookies