• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vladimir Putin a sosit la Marea Neagra pentru a verifica personal manevrele militare

Vladimir Putin a sosit la Marea Neagra pentru a verifica personal manevrele militare

Vladimir Putin a sosit vineri in regiunea Krasnodar pentru a verifica personal manevrele militare de amploare de la Marea Neagra, pe care le-a ordonat cu o zi inainte, relateaza Interfax, in pagina electronica, potrivit Mediafax.

Vladimir Putin a coborat de la bordul unui avion, la Anapa (coasta de nord a Marii Negre), venit de la Rostov-pe-Don, unde presedintele rus a participat la prima conferinta a Frontului Popular Rus. De la aeroport, Putin, insotit de ministrul Apararii Serghei Soigu, a urcat la bordul unui elicopter pentru a survola zona de efectuare a manevrelor militare.
 
Manevrele, care nu au fost planificate, au drept obiectiv sa testeze capacitatile de lupta si nivelul cooperarii dintre diferite unitati ale fortelor ruse, a explicat Dmitri Peskov, un purtator de cuvant al Kremlinului.
 
Peksov a adaugat ca Rusia nu si-a informat in prealabil partenerii straini in privinta acestor manevre, precizand ca nu era necesar, deoarece vor participa mai putin de 7.000 de militari, potrivit presei ruse.
 
Un diplomat dintr-o tara membra NATO a afirmat ca "partenerii nu procedeaza astfel. Membrii NATO incearca mereu sa informeze Moscova cu privire la manevrele viitoare, deoarece am convenit sa consolidam increderea reciproca si transparenta", potrivit Kommersant.ru.

29 martie 2013 14:50
Modifică setările cookies