• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vizita istorica: Obama, primul presedinte american care ajunge in Cuba in ultimii 90 de ani

Vizita istorica: Obama, primul presedinte american care ajunge in Cuba in ultimii 90 de ani

Barack Obama si-a inceput vizita istorica la Havana. Dupa mai bine de o jumatate de secol, a devenit primul presedinte american in exercitiu care a pus piciorul pe pamant cubanez.

Obama, care isi va incheia mandatul la Casa Alba peste zece luni, are un obiectiv clar. Sa consolideze apropierea spectaculoasa pe care a initiat-o in decembrie 2014 cu presedintele Raul Castro. "Ce faci, Cuba?" - a fost mesajul lui Barack Obama pe contul sau de Twitter, la cateva secunde dupa ce Air Force One a aterizat pe aeroport.
 
"Ce faci, Cuba?" - a fost mesajul lui Barack Obama pe contul sau de Twitter, la cateva secunde dupa ce Air Force One a aterizat, pe ploaie, la Havana. "Este o ocazie istorica" - a spus, la randul sau, comentatorul televiziunii cubaneze care a transmis in direct sosirea.
 
Zambitor, presedintele american a coborat scarile aeronavei tinand o umbrela, alaturi de sotia lui, Michelle, si cele doua fiice. Duminica seara s-a plimbat pe jos pe strazile din orasul vechi, incluse in patrimoniul UNESCO - si cosmetizate cu ocazia vizitei.

21 martie 2016 08:53
Modifică setările cookies