• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Viteza autocarului implicat in accidentul din Muntenegru: 80 km/ora. Soferul nu avea contract de munca, nici aviz psihologic

Viteza autocarului implicat in accidentul din Muntenegru: 80 km/ora. Soferul nu avea contract de munca, nici aviz psihologic

Anchetatorii au stabilit ca autocarul roman se deplasa cu o viteza de 80 km/ora, dublu fata de limita admisa pentru acest sector de drum, potrivit datelor inregistrate de tahograf, relateaza cotidianul Vijesti, in pagina electronica.

"Dispozitivul care inregistreaza datele la bordul autocarului arata ca viteza acestuia, inainte de accident, era de 80 de kilometri la ora, ceea ce inseamna de doua ori viteza admisa pe aceasta portiune de drum", potrivit politiei.

Soferul autocarului care s-a rasturnat in Muntenegru, George Ciobanu, nu avea contract de munca la firma care asigura transportul, nici avizele medical si psihologic, a declarat, vineri, Adrian Kritikos, inspector la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier.

Patronul firmei avea opt soferi angajati, dintre care sapte aveau acte in regula.  In urma verificarilor, inspectorul ISCTR a anuntat ca s-au gasit mai multe nereguli, motiv pentru care patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, a primit dublul amenzii maxime. 

Patronul firmei Gregory Tour, Stefan Grigore, declara marti, dupa ce a fost audiat la Parchetul instantei supreme, ca George Ciobanu, care era si angajat al Politiei Capitalei, a fost "detasat temporar" pentru aceasta deplasare de la o firma patronata de fiul acestuia, dupa ce angajatul programat initial pentru cursa a intrat in concediu.


28 iunie 2013 14:31
Modifică setările cookies