• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Virusul gripei aviare H7N9 a demonstrat rezistenta la Tamiflu

Virusul gripei aviare H7N9 a demonstrat rezistenta la Tamiflu

Virologii au confirmat in premiera din punct de vedere clinic existenta unor cazuri de rezistenta a virusului gripei aviare H7N9 la antiviralele obisnuite folosite impotriva gripei la om, precum Tamiflu, relateaza AFP.

Intr-un studiu publicat marti in revista medicala The Lancet, Dr. Yang Zhenghong (Shanghai Medical College din partea Universitatii din Fudan, China), alaturi de colegii sai descriu trei cazuri de rezistenta la antivirale, la pacientii infectati de virusul H7N9, in China.
 
Echipa a studiat cazul a 14 pacienti spitalizati la Shanghai in aprilie, cu o infectie confirmata cu virusul H7N9.
 
In cazul a trei pacienti afectati grav de virus, tratamentul antiviral nu a redus nivelul incarcaturii virale, virologii suspectand o rezistenta. Aceasta a fost confirmata de analiza genetica a virusului, virologii identificand o mutatie caracteristica rezistentei la antivirale (oseltamivir sau Tamiflu si peramivir).
 
Doi dintre acesti pacienti si-au pierdut viata iar al treilea se afla sub asistenta respiratorie extracorporala (ECMO) la momentul la care studiul a fost supus analizei.
 
Antiviralele precum Tamiflu sunt singurul tratament actual disponibil impotriva gripei H7N9. Acestea permit in general reducerea incarcaturii virale si tratarea celor bolanvi.

29 mai 2013 09:38
Modifică setările cookies