• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Violente in urma manifestatiei de la Paris impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Violente in urma manifestatiei de la Paris impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Politia a retinut aproximativ 300 de persoane in urma manifestatiei de la Paris impotriva casatoriilor intre persoane de acelasi sex, care a degenerat, duminica seara, in violente, relateaza AFP.

La Paris, manifestatia a reunit intre 150.000 de persoane, potrivit politiei, si peste un milion, potrivit organizatorilor care, inca o data, au denuntat "minciuna" prefecturii. Aproximativ 2.800 de persoane au raspuns apelului Institutului Civitas, apropiat catolicilor integristi, si au defilat separat.
 
In spatele acestei dispute privind cifrele, mobilizarea pare sa se fi diminuat odata cu votul definitiv din 23 aprilie al legii care permite casatoria intre persoane de acelasi sex si adoptia de catre cuplurile homosexuale. Ultima mare manifestatie nationala, la 24 martie la Paris, a reunit, potrivit organizatiei "La Manif pour tous", 1,4 milioane de persoane si 300.000, potrivit politiei.
 
Dupa dispersarea manifestatiei, care s-a desfasurat fara tulburari, cateva sute de persoane au provocat incidente violente in cursul serii, timp de doua ore, pe Esplanada Invalizilor.
 
Politia a retinut 293 de persoane, dintre care 231 au fost plasate in arest preventiv, a anuntat pentru AFP prefectura de politie, precizand ca majoritatea acestora, aproximativ 200, se refera la persoane retinute pe Esplanada Invalizilor. Sase persoane au fost ranite usor: patru politisti, un fotograf al AFP si un manifestant, a precizat prefectura de politie.

27 mai 2013 08:15
Modifică setările cookies