• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Viktor Ianukovici considera anexarea Crimeei o tragedie si o vrea din nou parte a Ucrainei

Viktor Ianukovici considera anexarea Crimeei o "tragedie" si o vrea din nou parte a Ucrainei

Presedintele demis al Ucrainei Viktor Ianukovici, refugiat in Rusia, considera drept o "tragedie" anexarea regiunii Crimeea si sustine ca nu a ordonat deschiderea focului spre protestatarii prooccidentali, conform BBC News online, scrie Mediafax.

"Situatia din Crimeea este o tragedie, o mare tragedie", a declarat Ianukovici intr-un interviu acordat Associated Press si postului rus NTV.
 
Ianukovici a promis ca va incerca sa il convinga pe Vladimir Putin, presedintele Rusiei, sa returneze regiunea Crimeea Ucrainei.
 
"Trebuie sa stabilim o astfel de sarcina si sa cautam modalitati de returnare a Crimeei in orice conditii, eventual avand cel mai mare nivel de independenta posibil, dar sa fie parte a Ucrainei", a spus Ianukovici, afirmand ca, daca ar fi ramas presedinte, ar fi incercat sa evite organizarea referendumului proindependenta din Crimeea, pe care l-a catalogat drept "o forma de protest" fata de noua Administratie proeuropeana instalata la Kiev.
 
Peste 100 de oameni au fost omorati in ianuarie si februarie, in cursul protestelor proeuropene de la Kiev. Ianukovici a dat asigurari ca nu este implicat in reprimarea protestelor, atribuind incidentele opozitiei. "Eu, personal, nu am dat niciun ordin pentru deschiderea focului", a insistat Ianukovici.

2 aprilie 2014 20:01
Modifică setările cookies