• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ianukovici, primele declaratii de presa despre situatia din Ucraina. Kievul cere extradarea fostului presedinte

Ianukovici, primele declaratii de presa despre situatia din Ucraina. Kievul cere extradarea fostului presedinte

UPDATE Viktor Ianukovici a declarat vineri, intr-o conferinta de presa la Rostov-pe-Don, ca nu a fost "rasturnat" de la putere, ci a fost obligat sa paraseasca Ucraina din cauza unor amenintari la adresa vietii sale, potrivit AFP.

Ianukovici a afirmat ca va "continua sa lupte pentru viitorul Ucrainei" si ca tara se afla pe mana unor "tineri neofascisti".
 
Ucraina va cere Rusiei extradarea fostului presedinte Viktor Ianukovici, care a sustinut, astazi, o conferinta de presa la Rostov-pe-Don, in sudul Rusiei, relateaza AFP.
 
"Parchetul General al Ucrainei are intentia sa ceara extradarea cetateanului Viktor Ianukovici, dat in cautare la nivel international, daca prezenta sa in Rusia este confirmata", a anuntat parchetul, care a deschis impotriva lui o ancheta pentru "crime in masa".
 
Joi dimineata, Viktor Ianukovici a declarat ca se considera in continuare presedintele Ucrainei si a cerut Moscovei sa ii garanteze securitatea, au anuntat joi agentiile ruse.
 
Ianukovici a declarat ca se considera in continuare presedintele Ucrainei si considera nelegitime deciziile luate de Parlament, care a votat destituirea sa si instaurarea unei puteri de tranzitie, intr-o declaratie transmisa joi agentiilor de presa rusesti. Ianukovici, care a disparut dupa ce a incercat fara succes, sambata, sa urce la bordul unui avion in Donetk, nu a oferit niciun indiciu cu privire la locul unde se afla. El a cerut Rusiei sa ii garanteze "securitatea personala" in fata "extremistilor".

28 februarie 2014 15:20
Modifică setările cookies