• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Victorie istorica pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la Ascot

Victorie istorica pentru regina Elizabeth a II-a, la cursele de cai de la Ascot

Regina Elizabeth a II-a, vizibil incantata, a devenit primul suveran britanic care a castigat Gold Cup, la Ascot, o celebra competitie de hipism, gratie victoriei repurtate, joi, de calul ei Estimate, informeaza AFP.

In loja ei regala, suverana britanica nu si-a ascuns bucuria, afisand un zambet franc si aplaudand in momentul in care iapa Estimate, condusa de jocheul Ryan Moore, trecea prima linia de sosire a acestei curse, organizata pe distanta de 4.000 de metri.
 
Regina Elizabeth a II-a, pasionata de cursele de cai, nu a lipsit de la nicio editie, din 1945, a acestei competitii hipice de la Ascot, organizata la cativa kilometri de castelul regal Windsor.
 
In mod traditional, regina este aceea care inmaneaza Gold Cup invingatorului. Insa, in acest an, fiul ei, printul Andrew, a fost acela care a decernat trofeul. Desi a fost pentru a 22-a oara cand un cal aflat in proprietatea reginei Marii Britanii a castigat o cursa la Ascot - la Ascot sunt organizate mai multe curse, pe parcursul a cinci zile - , reusita iepei Estimate a reprezentat prima victorie repurtata de un cal apartinand unui monarh britanic in cursa cea mai importanta, Gold Cup, in istoria tricentenara a acestei competitii.

21 iunie 2013 11:30
Modifică setările cookies