• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vicepremierul Rusiei continua sa faca declaratii provocatoare la adresa Romaniei: Da, domnilor romani, va vom explica in curand cine sunteti . Reactia lui Traian Basescu

Vicepremierul Rusiei continua sa faca declaratii provocatoare la adresa Romaniei: "Da, domnilor romani, va vom explica in curand cine sunteti". Reactia lui Traian Basescu

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anuntat ca Romania nu i-ar fi permis sa-i tranziteze spatiul aerian, spunand apoi ca romanii vor afla in curand cine sunt si care este parerea rusilor despre ei. Traian Basescu a reactionat la mesajele oficialului rus.

Vicepremierul rus Dimitri Rogozin continua sa trimita mesaje provocatoare tarii noastre. "Da, domnilor romani, va vom explica in curand totul, cine sunteti si ce credem despre voi", a avertizat sambata seara Rogozin intr-un mesaj postat pe o retea de socializare. Anterior, nemultumit ca aeronava sa nu a primit drept de survol din partea autoritatilor romane, Rogozin spusese ca data viitoare va zbura deasupra Romaniei - si a Ucrainei - intr-un bombardier. Odata intors la Moscova, dupa ce a asistat la Tiraspol la parada de Ziua Victoriei, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a lansat un nou avertisment:
 
"Ei bine, domnilor din Romania, in curand va vom explica totul, cine sunteti si ce credem despre voi." - a scris oficialul rus pe o retea de socializare. Intr-un alt mesaj ne informeaza ca rusii asteapta "cu nerabdare, la Moscova, delegatii guvernamentale ale Romaniei si Republicii Moldova."
 
Vicepremierul rus spune ca serviciile speciale de la Chisinau au confiscat cutiile cu liste de semnaturi transnistrenilor care cereau unirea cu Rusia, si care ar fi trebuit sa ajunga la Moscova cu o cursa charter. "Nici nu se putea publicitate mai buna pentru referendumul poporului", a scris Rogozin, atasand o fotografie in care apare si liderul separatist transnistrean Evgheni Şevciuc.
 
Ministerul de externe de la Chisinau a confirmat ca materialele au fost retinute pentru a le fi analizata legalitatea. Dmitri Rogozin si-a exprimat sambat nemultumirea fata de faptul ca Romania nu a dat drept de survol pentru avionul care ar fi trebuit sa il duca de la Tiraspol la Moscova: "La solicitarea Statelor Unite, Romania si-a inchis spatial aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi mai permite nici ea s-o survolez. Data viitoare, o sa zbor la bordul unui Tupolev-160".
 
Bombardierul strategic Tupolev 160 este cel mai mare avion de lupta construit vreodata si probabil cel mai puternic. Poate atinge 2200 de kilometri la ora si poate transporta la bord pana la 12 focoase nucleare sau 12 tone de bombe. Este mai lung decat jumatate dintr-un teren de fotbal si inalt cat un bloc de 4 etaje.
 

11 mai 2014 09:09
Modifică setările cookies