• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Venezuela i-ar acorda azil politic lui Edward Snowden

Venezuela i-ar acorda azil politic lui Edward Snowden

Presedintele venezuelean, Nicolas Maduro, a declarat miercuri ca tara sa i-ar acorda "aproape sigur" azil politic lui Edward Snowden, informaticianul american acuzat de spionaj de catre Washington, daca il va solicita, relateaza AFP. 

"Daca (Edward Snowden, n.r.) ne-ar solicita, am reflecta si este aproape sigur ca i l-am acorda, deoarece azilul politic (...) este o institutie de drept umanitar international pentru protejarea persoanelor persecutate", a afirmat presedintele, amintind ca Ecuadorul, care a primit o astfel de cerere, este "in curs de a o examina". 

Statele Unite, care au anulat pasaportul lui Snowden si l-au inculpat pentru spionaj, solicita extradarea sa. Tanarul, care se afla in prezent in zona de tranzit a unui aeroport din Moscova, a depus cereri de azil politic in Islanda si Ecuador. 

Rusia a repetat miercuri ca nicio "amenintare" a Statelor Unite nu o poate forta sa il predea pe Edward Snowden, declarand ca acesta are "dreptul" de a pleca din zona de tranzit pentru a merge "unde vrea el".


27 iunie 2013 08:41
Modifică setările cookies