• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vanzarile romanului 1984 de G. Orwell au explodat dupa dezvaluirile lui E. Snowden

Vanzarile romanului "1984" de G. Orwell au explodat dupa dezvaluirile lui E. Snowden

Vanzarile romanului "1984", de George Orwell, care descrie un imaginar stat totalitar, au explodat pe site-ul Amazon.com, dupa ce Edward Snowden a dezvaluit informatii despre un program secret care permite guvernului american sa colecteze date personale din activitatile online ale utilizatorilor.

Potrivit bloomberg.com, o editie a acestei carti, care a fost publicata pentru prima data in 1949, a urcat pe locul III in topul Movers & Shakers de pe Amazon, care reflecta cele mai spectaculoase cresteri in domeniul vanzarilor de carte intr-o perioada de 24 de ore. Romanul "1984" a ajuns pe locul 100 in topul vanzarilor de pe Amazon, dupa ce se aflase marti pe locul 11.855.

"1984" portretizeaza o societate distopica, in care oamenii sunt supravegheati prin intermediul unor ecrane de televiziune si condusi de un lider care isi spune "Big Brother". 

Acel program guvernamental american, cunoscut sub numele de cod "PRISM", isi are originea in eforturile de supraveghere electronica a populatiei, fara mandat, depuse in timpul administratiei presedintelui George W. Bush. Printre companiile afectate se numara Microsoft, Google, Facebook, Apple si Yahoo. 

Potrivit unui cumparator fidel, cresterea vanzarilor poate fi atribuita dezvaluirilor facute de fostul angajat al CIA, dar si faptului ca romanul "1984" a fost inclus pe lista lecturilor recomandate elevilor americani in timpul vacantei de vara. 


12 iunie 2013 14:59
Modifică setările cookies