• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Vanatoare de comori in Polonia: intr-un tunel secret, ar fi ingropat un tren in care nazistii au ascuns aur si bijuterii

Vanatoare de comori in Polonia: intr-un tunel secret, ar fi ingropat un tren in care nazistii au ascuns aur si bijuterii

Vanatoarea de comori e in toi, in apropierea unui oras din Polonia, unde ar fi ingropat, intr-un tunel secret, un tren in care nazistii ar fi ascuns lingouri de aur si bijuterii.

Un polonez si un german pretind ca l-ar fi descoperit, cu ajutorul unui radar pentru cercetari geologice, iar anuntul a resuscitat legendele mai vechi despre aurul ingropat al nazistilor.

In cazul in care exista, trenul ar putea contine si explozibili, asa ca autoritatile trimit politia sa supravegheze zona si sa stea cu ochii pe exploratorii de ocazie. 

Nu e de mirare ca aceasta zona impadurita a devenit peste noapte "atractie turistica".

Magdalena Korosnik, politia din Walbrzych: "Mai ales ca e vreme frumoasa, numerosi locuitori din Walbrzych, dar si din alte parti, au inceput sa vina aici, la kilometrul 61 al caii ferate. Le cerem tuturor sa nu incerce sa caute comori pe cont propriu".

Unii sunt convinsi ca au gasit o particica de comoara.

Thomasz Smolarz, guvernator Silezia Inferioara: "Trebuie sa analizam documentele din perspectiva istorica, tehnica si geologica. Din experienta de pana acum, suntem sceptici ca vom localiza trenul".


1 septembrie 2015 12:11
Modifică setările cookies