• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Unsprezece persoane puse sub acuzare in Spania, in cazul accidentului feroviar din iulie 2013 soldat cu 79 de morti

Unsprezece persoane puse sub acuzare in Spania, in cazul accidentului feroviar din iulie 2013 soldat cu 79 de morti

Justitia spaniola a pus sub acuzare, vineri, 11 oficiali ai companiei ADIF, o entitate de administrare a infrastructurii feroviare spaniole, pentru implicare in accidentul de tren din 24 iulie 2014, soldat cu 79 de morti.

Judecatorul Luis Alaez, care conduce ancheta privind acest caz, a explicat intr-o hotarare ca vrea sa audieze 11 oficiali ai companiei ADIF.
 
El a criticat absenta la locul accidentului a sistemului european ERMTS, care prevede o franare automata in cazul depasirii vitezei.
 
Cei 11 oficiali ai companiei "stiau sau ar fi trebuit sa stie despre deficitul de securitate si riscul la care erau supusi pasagerii", a adaugat el.
 
Printre cei 11 oficiali ai ADIF figureaza fostul director director general al companiei, Carlos Maria Juarez Colera. Ei urmeaza sa compara in fata judecatorului pe 22, 23, 26 si 28 mai.
 
Trenul care venea de la Madrid a deraiat pe 24 iulie la patru kilometri de gara din Santiago de Compostela, in timp ce se afla intr-un viraj periculos. El rula cu 153 de kilometri pe ora in momentul incidentului, iar mecanicul locomotivei pare sa fi fost neatent, accidentul soldandu-se cu 79 de morti, anunta anchetatorii.
 
Potrivit anchetatorilor, "mecanicul de locomotiva vorbea la telefon in momentul accidentului".

10 mai 2014 12:46
Modifică setările cookies