• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Universul moare incetul cu incetul

 Universul moare incetul cu incetul

Universul moare incetul cu incetul, avertizeaza oamenii de stiinta, care au masurat energia produsa de 200.000 de galaxii, descoperind ca este de doua ori mai redusa decat cea generata acum doua miliarde de ani.

Cercetatorii au efectuat cele mai precise masuratori de energie realizate vreodata intr-o parte destul de vasta a spatiului, relateaza AFP. 

"De acum, Universul intra in declin, ca o batranete care ar dura vesnic", a spus Simon Driver, membru al Centrului international de cercetari radioastronomice (ICRAR) din Western Australia, care a participat la proiect.

"Universul s-a prabusit pe canapea, a tras patura si se pregateste pentru un somn etern", a completat el. 

Cercetatorii au utilizat sapte dintre cele mai puternice telescoape de pe planeta si au observat timp de opt ani galaxii pe 21 de lungimi de unda diferite, infrarosii sau ultraviolet, in cadrul studiului Gama.

O buna parte din energia care circula in Univers a fost generata dupa Big Bang, insa o energie noua este eliberata in mod constant in timpul fuziunii termonucleare din stele.

Cercetatorii vor sa-si extinda studiile pentru a obtine date despre productia de energie de-a lungul intregii istorii a Universului.


11 august 2015 11:38
Modifică setările cookies