• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Una dintre cele mai bogate femei din Monaco, tinta unui atac la Nisa

Una dintre cele mai bogate femei din Monaco, tinta unui atac la Nisa

Hélène Pastor, membra a uneia dintre cele mai bogate familii din principatul Monaco, a fost grav ranita intr-un atac comis in fata unui spital din Nisa, in sud-estul Frantei, scrie AFP.

In momentul atacului, femeia, in varsta de aproape 70 de ani, iesea din masina aflata in parcarea spitalului L'Archet, unde isi vizitase fiul spitalizat, Gildo Pallanca Pastor. Acesta este, printre altele, presedintele constructorului de masini sport electrice Venturi Automobiles. Anchetatorii sugereaza o "capcana" vizand-o pe Hélène Pastor sau pe soferul sau. Doi dintre atacatori au provocat o ambuscada si au fugit pe jos, potrivit martorilor oculari, a anuntat politia.
 
In urma atacului, Hélène Pastor si soferul sau au fost transportati la spitalul Saint-Roch, din centrul orasului. Medicii sunt rezervati in ceea ce priveste evolutia starii de sanatate a soferului, a anuntat o sursa apropiata dosarului.
 
Printul Albert al II-lea de Monaco si-a exprimat marti seara, intr-un comunicat, "puternica emotie la vestea atacului in care au fost vizati Hélène Pastor si soferul sau". Suveranul a transmis un mesaj de sustinere pentru familiile celor doi.
 
Hélène Pastor este una dintre mostenitoarele celei mai bogate familii din Monaco, avand afaceri in special in contructii si in domeniul imobiliar. Fratele sau, Michel Pastor, fost presedinte al clubului AS Monaco (incepand din iunie 2004 pana in aprilie 2008) a murit in februarie anul trecut, la varsta de 70 de ani. El a detinut, printre altele, lantul alimentar de lux Hédiard si, de asemenea, a fost presedintele Camerei de Dezvoltare Economica din Monaco.

7 mai 2014 13:40
Modifică setările cookies