• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un val de caldura cu temperaturi de 50 de grade Celsius afecteaza SUA

Un val de caldura cu temperaturi de 50 de grade Celsius afecteaza SUA

Un val de caldura afecta sambata sud-vestul Statelor Unite, cu temperaturi record de aproape 50 de grade Celsius in anumite zone din California, si ar urma sa dureze tot weekendul, potrivit serviciilor meteorologice americane, relateaza AFP.

National Weather Service a avertizat populatia, pe site, cu privire la un "episod de canicula susceptibil sa puna pericol vieti". Statele vizate sunt California, Arizona si Nevada.
 
Autoritatile preconizeaza pentru sambata dupa-amiaza temperaturi de pana la 47 de grade Celsius la Phoenix (Arizona) si Las Vegas (Nevada), 48 de grade Celsius la Palm Springs in California si pana la 53 de grade Celsius in Valea Mortii, unul dintre cele mai mari parcuri nationale din Statele Unite, in estul Californiei, care se extinde in parte in Nevada.
 
Recordul mondial a fost inregistrat pe 10 iulie 1913 in Valea Mortii, si a fost de 57 de grade Celsius, potrivit Serviciului Parcurilor Nationale.
 
In Las Vegas, 30 de persoane au fost spitalizate vineri, in urma unui val de caldura, la un festival de muzica in aer liber, a anuntat postul NBC.
 
Canicula ar urma sa continue la inceputul saptamanii, indreptandu-se spre nord, potrivit serviciului american de meteorologie.

30 iunie 2013 11:20
Modifică setările cookies